Geschiedenis - Schroons & zonen

Geschiedenis

 

 

Atelier te Keerbergen omstreeks 1960

In 1918 heeft Lode Schroons een schrijnwerkerij opgericht  te Baal (Tremelo), hij vervaardigde voornamelijk karren en -wielen. Wanneer zijn zonen mee in de schrijnwerkerij stapten, was het Frans die de zaak later zou overnemen. De schrijnwerkerij verhuisde van Baal naar het centrum van Keerbergen.

Frans Schroons

 

 

 

 

 

 

Frans en Irma Schroons kregen 5 kinderen, waarvan 3 jongens Willy, André en Herman. Met de opkomst van de autoindustrie werd er van de karrenbouw overgestapt naar timmerwerken en schrijnwerk. Verscheidene daken werden getimmerd en woningen voorzien van ramen en deuren. De eerste personeelsleden werden aangenomen. Na de middelbare school stapten de zonen mee in de zaak van hun vader. 

Atelier in Keerbergen omstreeks 1985

 

In 1979 werd André zaakvoerder, Willy en Herman werden vennoot. Het atelier aan het ouderlijke huis werd stelselmatig uitgebreid.

De timmerwerken werden achterwege gelaten, aangezien er te veel werk was met het vervaardigen van buitenschrijnwerk. Er werd geïnvesteerd in machines en er werden meerdere personeelsleden aangeworven om de werken vlot te kunnen uitvoeren. Men ging zich ook richten op het fabriceren en plaatsen van binnendeuren, trappen en ingemaakte kasten. In 2002 komt Kris, de jongste zoon van André, in de zaak werken. Hij heeft net een technische opleiding Houttechnieken achter de rug.

 

In het jaar 2007 wordt er een perceel industriegrond te Heist-op-den-Berg gekocht. Twee jaar later komt de oudste zoon van André, Jan, in de schrijnwerkerij werken. Hij heeft ondertussen ervaring opgedaan als werfleider bij een grote bouwfirma uit de Kempen.  Later dat jaar wordt er geïnvesteerd in een verticale CNC-machine.
Omwille van plaatsgebrek en de steeds strenger wordende milieuwetgeving zien we ons genoodzaakt te verhuizen. Al snel worden er plannen gemaakt voor een verhuis naar de industriezone te Heist-op-den-Berg.
In het voorjaar van 2010 wordt er een contract afgesloten met een aannemer, in augustus 2010 nemen we intrek in ons gloednieuw atelier.  Een computergestuurde kantenlijmer en een breedbandschuurmachine worden aangekocht in 2011.

Atelier te Heist-op-den-Berg

In 2014 wordt er een 5-assige cnc-machine aangekocht voor de vervaardiging het houten buitenschrijnwerk.  We kunnen nu ramen en deuren maken met een houtdikte van 58, 68 en 90mm.  Waardoor we vanaf nu schrijnwerk kunnen vervaardigen voor BEN- en passiefwoningen.

Het nieuwe atelier is eveneens voorzien van een toonzaal die begin 2016 opent,  hierdoor kunnen we u nog beter ontvangen en adviseren.

We zullen u in de toekomst blijven bedienen van het kwaliteitswerk waarvoor we bekend staan, vanop een mooie locatie met een voortdurend vernieuwd machinepark.

Schroons en Zonen Heist op den Berg

Ramen . Deuren . Poorten . Veranda’s . Trappen . Kasten